loading...

takblog

بازدید : 44
جمعه 28 مهر 1402 زمان : 15:12

آیا جرم گیری دندان ضرر دارد؟

جرم گیری دندان روشی است که برای برداشتن و حذف باکتری‌ها و جرم‌هایی که بر روی دندان تجمع کرده‌اند، انجام می‌شود. کامپوزیت در رشت همانطور که می‌دانید بر اثر فعالیت این باکتری‌ها، اسیدی تولید می‌شود. این اسید تولید شده، به مرور زمان لایه مینای دندان را تضعیف کرده و باعث فرسوده شدن آن می‌شود.
به همین دلیل افراد باید برای حذف آنها، از روش‌های درمانی موجود کمک بگیرند و آنها را به طور حرفه‌ای و کامل تمیز کنند.
جرم گیری یکی از بهترین و بی‌ضررترین راه‌ حل‌ها برای رسیدن به این هدف است.
با انجام این روش توسط دندانپزشک با تجربه نه تنها آسیبی به دندان‌ها وارد نمی‌شود، بلکه باکتری و جرم دندان از بین می‌روند. جرم و باکتری‌های دندان باعث پوسیده شدن دندان و عفونت و التهاب لثه می‌شوند.

عوارض جرم گیری دندان چیست؟

این روش حرفه‌ای برای پاک‌سازی سطح دندان‌ها و حفظ سلامت آنها، اغلب عوارضی به همراه ندارد و با درصد موفقیت بالا انجام می‌شود.
اما در این میان ممکن است در برخی موارد عوارضی را ایجاد کند که اغلب آنها کوتاه مدت هستند و به مرور از بین می‌روند.
به همین دلیل در ادامه پاسخ این سوال که جرم گیری دندان چه عوارضی دارد؟ را بیان کرده‌ایم. برخی از مضرات جرمگیری عبارت‌اند از:

  1. حساسیت دندان‌ها

    زمانی که پلاک و جرم برای مدت زمان طولانی بر روی دندان‌ها باقی بمانند، در واقع لایه اضافه‌ای روی دندان تشکیل می‌شود. با انجام جرم گیری لایه‌ای که بر روی دندان‌ها شکل گرفته است، برداشته می‌شود. با برداشتن این لایه سطح تمیز دندان‌ها بعد از مدت‌ها در معرض هوا، مایعات و مواد غذایی با دماهای مختلف قرار می‌گیرد. به همین دلیل فرد مقداری حساسیت و ناراحتی را در دندان‌ها و یا لثه خود احساس خواهد کرد. این عارضه جانبی موقتی معمولاً پس از چند روز از بین می‌رود.
  2. تورم و التهاب لثه

    فرایند فیزیکی از بین بردن پلاک و جرم در نزدیکی و زیر لثه‌ها نیز می‌تواند باعث تورم موقت لثه‌ها شود. این تورم معمولاً پس از چند روز از بین می‌رود. در موارد نادر، ممکن است نشانه عفونت باشد که با آنتی‌ بیوتیک‌های تجویز شده توسط دندانپزشکتان قابل درمان است.
  3. عفونت

    عفونت عارضه‌ای است که به ندرت رخ می‌دهد. افرادی که بهداشت دهان ضعیفی دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض این عارضه قرار می‌گیرند. افرادی که دچار مشکلاتی مانند ضعف در سیستم ایمنی هستند نیز در معرض این عارضه هستند.
  4. خونریزی لثه

    داشتن لثه‌های حساس و یا ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند زمانی که فرد دچار بیماری پریودنتال جدی است، برداشتن پلاک و جرم در امتداد و زیر لثه‌ها ممکن است باعث خونریزی کوتاه مدت و جزئی در لثه‌ها شود.
    مشاهده خونریزی‌های خفیف پس از درمان می‌تواند طبیعی باشد. اما در صورتی که شدت آن زیاد باشد و در تعداد دفعات زیاد مشاهده شود، توصیه می‌شود که حتماً با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
  5. مشاهده شکاف بین دندان‌ها

    پس از جرمگیری ممکن است افراد شکاف‌های کوچکی را بین دندان‌های خود مشاهده کنند. به طور کلی بین دندان‌ها فضاهایی وجود دارد که برخی بسیار کوچک هستند و برخی دیگر بزرگ‌تر خواهند بود.
    رسوبات غذایی که بر روی دندان‌ها جمع می‌شوند و پلاک و جرم را ایجاد می‌کنند، به تدریج این شکاف‌ها را پر کرده و می‌بندند. پس از مدتی، شکاف‌ها ناپدید می‌شوند یا کوچک‌تر دیده می‌شوند. از بین بردن ذرات غذا، پلاک و جرم در واقع شکاف‌های اصلی را آشکار می‌کند.
    جرم گیری شکافی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است باعث ظاهر شدن شکافی شود که از آن بی خبر بوده‌اید.
  6. درد لثه

    برداشتن پلاک و جرم از روی سطح دندان‌ها در نزدیکی لثه و یا زیر خط لثه می‌تواند موجب ایجاد درد در لثه‌ها شود. این درد لثه معمولاً پس از تمیز کردن و جرم گیری عمیق شایع‌تر است؛ اما این درد موقتی است و شستشو با آب نمک قابل رفع است. (استفاده از مسکن برای جرمگیری زیاد شایع نیست)

عوارض پاکسازی حرفه‌ای و عمیق دندان جزئی و موقتی است. آنها را می‌توان به سادگی با استفاده از خمیر دندان‌های مخصوص دندان‌های حساس، دهانشویه بعد از جرمگیری، شستشو با آب نمک درمان کرد.
اگر یک سال یا بیشتر دندان‌هایتان را جرم گیری نکرده‌اید، قبل از اینکه سلامت دهانتان در معرض خطر بیشتر قرار گیرد، با کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی تماس بگیرید. شما می‌توانید قرار ملاقاتی را تنظیم کنید تا از شر جرم دندان‌هایتان خلاص شوید.

چگونه می‌توانم از بروز عوارض جرم گیری جلوگیری کنم؟

برای پیشگیری از مضرات جرم گیری دندان حتماً به موارد زیر توجه داشته باشید:

  1. هنگام مسواک زدن دقت داشته باشید که دندان‌های خود را به درستی و کامل تمیز می‌کنید. در واقع شما باید مسواک زدن را 2 بار در روز تکرار کنید.
  2. استفاده از نخ دندان به طور روزانه فراموش نشود.
  3. با شستشوی روزانه دهان خود با دهانشویه و یا محلول آب نمک می‌توانید دهان خود را ضد عفونی کنید.
  4. در انجام تعداد دفعات جرم گیری زیاده‌روی نکنید و سالی یک الی دو بار برای انجام آن به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.
  5. در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید، حتماً آن را به دندانپزشک خود گزارش دهید.
  6. مهمترین مورد در پیشگیری از عوارض جرمگیری دندان رعایت مراقبت‌های پس از جرم گیری به درستی است.

آیا جرم گیری دندان را خراب می‌کند؟

یک باور عمومی اشتباه دیگری که وجود دارد این است که جرم گیری باعث آسیب رساندن به دندان‌ها و خراب شدن آنها می‌شود. این تصور که جرم گیری باعث ساییدگی، پوسیدگی، لق شدن و حساس شدن دندان‌ها می‌شود، کاملاً اشتباه است.
تصوری که برخی از افراد از این روش دارند، این است که یک لایه‌ از بافت دندان‌ها برداشته می‌شود. این تصور کاملاً اشتباه است. با جرم گیری دندان تنها لایه جرم و پلاکی که بر روی دندان‌ها شکل گرفته و سفت شده است، برداشته می‌شود. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که بافت دندان کمی دستکاری شده و زبر می‌شود. اما این زبری در انتهای جلسه درمانی، توسط خود دندانپزشک برطرف خواهد شد.
به همین دلیل است که گفته می‌شود انجام این درمان نه تنها آسیبی به دندان‌ها وارد نمی‌کند و باعث خراب شدن آنها نمی‌شود، بلکه به حفظ بیشتر سلامت آنها کمک می‌کند. جرم گیری همچنین به سلامت لثه‌ها و سایر بافت‌های دهان کمک می‌کند.
چیزی که باعث خراب شدن دندان‌ها می‌شود، باقی ماندن جرم دندان است. توجه داشته باشید که اگر جرم دندانی داخل دهان باقی بماند، می‌تواند عوارض خیلی زیادی به همراه داشته باشد. این عوارض خیلی بیشتر از آن چیزی است که با جرم گیری ممکن است به وجود آید. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم اگر تاکنون اقدام به جرم گیری دندان‌هایتان نکرده‌اید، برای دریافت نوبت با کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی تماس بگیرید.

آیا جرم گیری باعث درد و حساسیت در دندان‌ها می‌شود؟

اغلب افراد تصور می‌کنند که تمام خدمات دندانپزشکی با درد زیاد همراه هستند. اما این تصور صحیح نیست. افراد در حین جرم گیری درد و ناراحتی را احساس نمی‌کنند. درد و نیز حساسیت دندان بعد از جرم گیری در واقع یک عارضه طبیعی و موقتی است.
افراد ممکن است تا یک هفته چنین عارضه‌ای را احساس کنند. این بیماران می‌توانند در طول این مدت زمان با عدم مصرف غذاها و نوشیدنی‌های داغ یا سرد آن را تحمل کنند. خوشبختانه پس از گذشت این مدت زمان، عارضه حساسیت دندان عارضه به طور خود به خود از بین می‌رود.
چنانچه جزء افرادی هستید که از این حساسیت رنج می‌برید، می‌توانید از خمیردندان ضد حساسیت استفاده کنید.
توجه: اگر میزان درد و حساسیت دندان‌ها بیش از حد باشد و یا با گذشت زمان بهبود پیدا نکند، حتماً با دندانپزشک خود در این باره صحبت کنید. چرا که باید علت و راه بهبود آن مشخص شود.

زخم شدن لثه بعد از جرم گیری

یکی از عوارضی که پس از انجام این درمان ممکن است رخ دهد، زخم شدن لثه است. در پی آن احتمال دارد خونریزی‌های جزئی لثه را تجربه کنید. این عارضه به ویژه زمانی که جرم گیری عمیق انجام می‌دهید، بیشتر بروز پیدا می‌کند.
این اتفاق نگران کننده نیست و تنها پس از آن باید یک سری مراقبت‌ها را انجام دهید. مراقبت‌هایی مانند مسواک زدن دندان ها با مسواک نرم و به آرامی، شستشوی دهان با دهانشویه و همچنین محلول آب نمک ولرم جزء این موارد هستند. به بهبودی سریع‌تر زخم لثه کمک کرده و از عفونت آن پیشگیری می‌کنند.

چگونه می‌توانم به کاهش درد و ناراحتی پس از جرم گیری دندان کمک کنم؟

با رعایت نکات زیر می‌توانید به کاهش درد و حساسیت پس از جرم گیری کمک کنید:

  1. سعی کنید تا دو روز پس از جرم گیری، دندان‌های خود را به آرامی و با ملایمت مسواک بزنید.
  2. استفاده از نخ دندان در روز اول جرمگیری می‌تواند موجب خونریزی شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که روز اول پس از انجام این درمان از نخ دندان استفاده نکنید.
  3. برای شستشوی دهان خود از دهانشویه و محلول آب نمک استفاده کنید.
  4. در صورتی که دندانپزشک برای تسکین درد و یا پیشگیری از التهاب دارویی را برای شما تجویز کرده است، آن را به موقع و در دوز مشخص شده مصرف کنید.
  5. مصرف سیگار و سایر دخانیات می‌تواند موجب ملتهب و حساس‌تر شدن دندان‌ها و لثه‌هایتان شود. بنابراین تا چند روز پس از جرم گیری از مصرف آنها اجتناب کنید.
  6. مسواک زدن با استفاده از مسواک نرم و همچنین خمیر دندان مخصوص دندان‌های حساس می‌تواند میزان حساسیت و ناراحتی را کاهش دهد.
  7. از مواد غذایی و نوشیدنی‌های با دمای معتدل (نه داغ و نه سرد) استفاده کنید.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

آیا جرم گیری سبب لق شدن دندان‌ها می‌شود؟

برخی افراد به اشتباه تصور می‌کنند که جرم گیری باعث لق شدن آنها می‌شود. دلیلی که باعث می‌شود افراد چنین تصور نادرستی پیدا کنند این است که که جرم از بین دندان‌ها برداشته شود. افراد احساس می‌کنند که فضای خالی ایجاد شده و یا دندان‌هایشان لق شده است.
البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که بعد از جرمگیری ممکن است واقعا دندان لق شود. این موضوع به این دلیل است که جرم سبب نگه داشته شدن دندان شده است. در چنین شرایطی، لق شدن دندان بهتر از این است که جرم سبب مشکلات بیشتر شود.
لازم است بدانید که در برخی موارد لق شدگی دندان از قبل اتفاق افتاده است. در واقع به دلیل از بین رفتن مقداری از بافت لثه و یا تحلیل رفتن استخوان فک بر اثر بیماری‌های دهان اتفاق افتاده است. اما فرد متوجه آن نشده است.
پس از جرم گیری به این دلیل که جرم تجمع یافته بین دندان و لثه برداشته می‌شود، آن فضا خالی شده و لق شدگی دندان بیشتر احساس می‌شود و بیمار به اشتباه فکر می‌کند که علت آن، جرم گیری است.

آیا جرم گیری دندان ضرر دارد؟

جرم گیری دندان روشی است که برای برداشتن و حذف باکتری‌ها و جرم‌هایی که بر روی دندان تجمع کرده‌اند، انجام می‌شود. کامپوزیت در رشت همانطور که می‌دانید بر اثر فعالیت این باکتری‌ها، اسیدی تولید می‌شود. این اسید تولید شده، به مرور زمان لایه مینای دندان را تضعیف کرده و باعث فرسوده شدن آن می‌شود.
به همین دلیل افراد باید برای حذف آنها، از روش‌های درمانی موجود کمک بگیرند و آنها را به طور حرفه‌ای و کامل تمیز کنند.
جرم گیری یکی از بهترین و بی‌ضررترین راه‌ حل‌ها برای رسیدن به این هدف است.
با انجام این روش توسط دندانپزشک با تجربه نه تنها آسیبی به دندان‌ها وارد نمی‌شود، بلکه باکتری و جرم دندان از بین می‌روند. جرم و باکتری‌های دندان باعث پوسیده شدن دندان و عفونت و التهاب لثه می‌شوند.

عوارض جرم گیری دندان چیست؟

این روش حرفه‌ای برای پاک‌سازی سطح دندان‌ها و حفظ سلامت آنها، اغلب عوارضی به همراه ندارد و با درصد موفقیت بالا انجام می‌شود.
اما در این میان ممکن است در برخی موارد عوارضی را ایجاد کند که اغلب آنها کوتاه مدت هستند و به مرور از بین می‌روند.
به همین دلیل در ادامه پاسخ این سوال که جرم گیری دندان چه عوارضی دارد؟ را بیان کرده‌ایم. برخی از مضرات جرمگیری عبارت‌اند از:

  1. حساسیت دندان‌ها

    زمانی که پلاک و جرم برای مدت زمان طولانی بر روی دندان‌ها باقی بمانند، در واقع لایه اضافه‌ای روی دندان تشکیل می‌شود. با انجام جرم گیری لایه‌ای که بر روی دندان‌ها شکل گرفته است، برداشته می‌شود. با برداشتن این لایه سطح تمیز دندان‌ها بعد از مدت‌ها در معرض هوا، مایعات و مواد غذایی با دماهای مختلف قرار می‌گیرد. به همین دلیل فرد مقداری حساسیت و ناراحتی را در دندان‌ها و یا لثه خود احساس خواهد کرد. این عارضه جانبی موقتی معمولاً پس از چند روز از بین می‌رود.
  2. تورم و التهاب لثه

    فرایند فیزیکی از بین بردن پلاک و جرم در نزدیکی و زیر لثه‌ها نیز می‌تواند باعث تورم موقت لثه‌ها شود. این تورم معمولاً پس از چند روز از بین می‌رود. در موارد نادر، ممکن است نشانه عفونت باشد که با آنتی‌ بیوتیک‌های تجویز شده توسط دندانپزشکتان قابل درمان است.
  3. عفونت

    عفونت عارضه‌ای است که به ندرت رخ می‌دهد. افرادی که بهداشت دهان ضعیفی دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض این عارضه قرار می‌گیرند. افرادی که دچار مشکلاتی مانند ضعف در سیستم ایمنی هستند نیز در معرض این عارضه هستند.
  4. خونریزی لثه

    داشتن لثه‌های حساس و یا ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند زمانی که فرد دچار بیماری پریودنتال جدی است، برداشتن پلاک و جرم در امتداد و زیر لثه‌ها ممکن است باعث خونریزی کوتاه مدت و جزئی در لثه‌ها شود.
    مشاهده خونریزی‌های خفیف پس از درمان می‌تواند طبیعی باشد. اما در صورتی که شدت آن زیاد باشد و در تعداد دفعات زیاد مشاهده شود، توصیه می‌شود که حتماً با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
  5. مشاهده شکاف بین دندان‌ها

    پس از جرمگیری ممکن است افراد شکاف‌های کوچکی را بین دندان‌های خود مشاهده کنند. به طور کلی بین دندان‌ها فضاهایی وجود دارد که برخی بسیار کوچک هستند و برخی دیگر بزرگ‌تر خواهند بود.
    رسوبات غذایی که بر روی دندان‌ها جمع می‌شوند و پلاک و جرم را ایجاد می‌کنند، به تدریج این شکاف‌ها را پر کرده و می‌بندند. پس از مدتی، شکاف‌ها ناپدید می‌شوند یا کوچک‌تر دیده می‌شوند. از بین بردن ذرات غذا، پلاک و جرم در واقع شکاف‌های اصلی را آشکار می‌کند.
    جرم گیری شکافی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است باعث ظاهر شدن شکافی شود که از آن بی خبر بوده‌اید.
  6. درد لثه

    برداشتن پلاک و جرم از روی سطح دندان‌ها در نزدیکی لثه و یا زیر خط لثه می‌تواند موجب ایجاد درد در لثه‌ها شود. این درد لثه معمولاً پس از تمیز کردن و جرم گیری عمیق شایع‌تر است؛ اما این درد موقتی است و شستشو با آب نمک قابل رفع است. (استفاده از مسکن برای جرمگیری زیاد شایع نیست)

عوارض پاکسازی حرفه‌ای و عمیق دندان جزئی و موقتی است. آنها را می‌توان به سادگی با استفاده از خمیر دندان‌های مخصوص دندان‌های حساس، دهانشویه بعد از جرمگیری، شستشو با آب نمک درمان کرد.
اگر یک سال یا بیشتر دندان‌هایتان را جرم گیری نکرده‌اید، قبل از اینکه سلامت دهانتان در معرض خطر بیشتر قرار گیرد، با کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی تماس بگیرید. شما می‌توانید قرار ملاقاتی را تنظیم کنید تا از شر جرم دندان‌هایتان خلاص شوید.

چگونه می‌توانم از بروز عوارض جرم گیری جلوگیری کنم؟

برای پیشگیری از مضرات جرم گیری دندان حتماً به موارد زیر توجه داشته باشید:

  1. هنگام مسواک زدن دقت داشته باشید که دندان‌های خود را به درستی و کامل تمیز می‌کنید. در واقع شما باید مسواک زدن را 2 بار در روز تکرار کنید.
  2. استفاده از نخ دندان به طور روزانه فراموش نشود.
  3. با شستشوی روزانه دهان خود با دهانشویه و یا محلول آب نمک می‌توانید دهان خود را ضد عفونی کنید.
  4. در انجام تعداد دفعات جرم گیری زیاده‌روی نکنید و سالی یک الی دو بار برای انجام آن به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.
  5. در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید، حتماً آن را به دندانپزشک خود گزارش دهید.
  6. مهمترین مورد در پیشگیری از عوارض جرمگیری دندان رعایت مراقبت‌های پس از جرم گیری به درستی است.

آیا جرم گیری دندان را خراب می‌کند؟

یک باور عمومی اشتباه دیگری که وجود دارد این است که جرم گیری باعث آسیب رساندن به دندان‌ها و خراب شدن آنها می‌شود. این تصور که جرم گیری باعث ساییدگی، پوسیدگی، لق شدن و حساس شدن دندان‌ها می‌شود، کاملاً اشتباه است.
تصوری که برخی از افراد از این روش دارند، این است که یک لایه‌ از بافت دندان‌ها برداشته می‌شود. این تصور کاملاً اشتباه است. با جرم گیری دندان تنها لایه جرم و پلاکی که بر روی دندان‌ها شکل گرفته و سفت شده است، برداشته می‌شود. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که بافت دندان کمی دستکاری شده و زبر می‌شود. اما این زبری در انتهای جلسه درمانی، توسط خود دندانپزشک برطرف خواهد شد.
به همین دلیل است که گفته می‌شود انجام این درمان نه تنها آسیبی به دندان‌ها وارد نمی‌کند و باعث خراب شدن آنها نمی‌شود، بلکه به حفظ بیشتر سلامت آنها کمک می‌کند. جرم گیری همچنین به سلامت لثه‌ها و سایر بافت‌های دهان کمک می‌کند.
چیزی که باعث خراب شدن دندان‌ها می‌شود، باقی ماندن جرم دندان است. توجه داشته باشید که اگر جرم دندانی داخل دهان باقی بماند، می‌تواند عوارض خیلی زیادی به همراه داشته باشد. این عوارض خیلی بیشتر از آن چیزی است که با جرم گیری ممکن است به وجود آید. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم اگر تاکنون اقدام به جرم گیری دندان‌هایتان نکرده‌اید، برای دریافت نوبت با کلینیک دندانپزشکی دکتر لبافی تماس بگیرید.

آیا جرم گیری باعث درد و حساسیت در دندان‌ها می‌شود؟

اغلب افراد تصور می‌کنند که تمام خدمات دندانپزشکی با درد زیاد همراه هستند. اما این تصور صحیح نیست. افراد در حین جرم گیری درد و ناراحتی را احساس نمی‌کنند. درد و نیز حساسیت دندان بعد از جرم گیری در واقع یک عارضه طبیعی و موقتی است.
افراد ممکن است تا یک هفته چنین عارضه‌ای را احساس کنند. این بیماران می‌توانند در طول این مدت زمان با عدم مصرف غذاها و نوشیدنی‌های داغ یا سرد آن را تحمل کنند. خوشبختانه پس از گذشت این مدت زمان، عارضه حساسیت دندان عارضه به طور خود به خود از بین می‌رود.
چنانچه جزء افرادی هستید که از این حساسیت رنج می‌برید، می‌توانید از خمیردندان ضد حساسیت استفاده کنید.
توجه: اگر میزان درد و حساسیت دندان‌ها بیش از حد باشد و یا با گذشت زمان بهبود پیدا نکند، حتماً با دندانپزشک خود در این باره صحبت کنید. چرا که باید علت و راه بهبود آن مشخص شود.

زخم شدن لثه بعد از جرم گیری

یکی از عوارضی که پس از انجام این درمان ممکن است رخ دهد، زخم شدن لثه است. در پی آن احتمال دارد خونریزی‌های جزئی لثه را تجربه کنید. این عارضه به ویژه زمانی که جرم گیری عمیق انجام می‌دهید، بیشتر بروز پیدا می‌کند.
این اتفاق نگران کننده نیست و تنها پس از آن باید یک سری مراقبت‌ها را انجام دهید. مراقبت‌هایی مانند مسواک زدن دندان ها با مسواک نرم و به آرامی، شستشوی دهان با دهانشویه و همچنین محلول آب نمک ولرم جزء این موارد هستند. به بهبودی سریع‌تر زخم لثه کمک کرده و از عفونت آن پیشگیری می‌کنند.

چگونه می‌توانم به کاهش درد و ناراحتی پس از جرم گیری دندان کمک کنم؟

با رعایت نکات زیر می‌توانید به کاهش درد و حساسیت پس از جرم گیری کمک کنید:

  1. سعی کنید تا دو روز پس از جرم گیری، دندان‌های خود را به آرامی و با ملایمت مسواک بزنید.
  2. استفاده از نخ دندان در روز اول جرمگیری می‌تواند موجب خونریزی شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که روز اول پس از انجام این درمان از نخ دندان استفاده نکنید.
  3. برای شستشوی دهان خود از دهانشویه و محلول آب نمک استفاده کنید.
  4. در صورتی که دندانپزشک برای تسکین درد و یا پیشگیری از التهاب دارویی را برای شما تجویز کرده است، آن را به موقع و در دوز مشخص شده مصرف کنید.
  5. مصرف سیگار و سایر دخانیات می‌تواند موجب ملتهب و حساس‌تر شدن دندان‌ها و لثه‌هایتان شود. بنابراین تا چند روز پس از جرم گیری از مصرف آنها اجتناب کنید.
  6. مسواک زدن با استفاده از مسواک نرم و همچنین خمیر دندان مخصوص دندان‌های حساس می‌تواند میزان حساسیت و ناراحتی را کاهش دهد.
  7. از مواد غذایی و نوشیدنی‌های با دمای معتدل (نه داغ و نه سرد) استفاده کنید.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

آیا جرم گیری سبب لق شدن دندان‌ها می‌شود؟

برخی افراد به اشتباه تصور می‌کنند که جرم گیری باعث لق شدن آنها می‌شود. دلیلی که باعث می‌شود افراد چنین تصور نادرستی پیدا کنند این است که که جرم از بین دندان‌ها برداشته شود. افراد احساس می‌کنند که فضای خالی ایجاد شده و یا دندان‌هایشان لق شده است.
البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که بعد از جرمگیری ممکن است واقعا دندان لق شود. این موضوع به این دلیل است که جرم سبب نگه داشته شدن دندان شده است. در چنین شرایطی، لق شدن دندان بهتر از این است که جرم سبب مشکلات بیشتر شود.
لازم است بدانید که در برخی موارد لق شدگی دندان از قبل اتفاق افتاده است. در واقع به دلیل از بین رفتن مقداری از بافت لثه و یا تحلیل رفتن استخوان فک بر اثر بیماری‌های دهان اتفاق افتاده است. اما فرد متوجه آن نشده است.
پس از جرم گیری به این دلیل که جرم تجمع یافته بین دندان و لثه برداشته می‌شود، آن فضا خالی شده و لق شدگی دندان بیشتر احساس می‌شود و بیمار به اشتباه فکر می‌کند که علت آن، جرم گیری است.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : -1

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 503
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 204
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 432
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 205
  • بازدید ماه : 3784
  • بازدید سال : 9168
  • بازدید کلی : 11776
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    لینک های ویژه